WLTP Road

Yoni Lammens

Wat is WLTP?

Arrow down Lees verder

Sinds 1 september 2017 worden alle nieuw op de markt gebrachte personenauto's onderworpen aan een vernieuwd testprotocol: de Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP). Dit is een wereldwijd gestandaardiseerde testmethode voor het vaststellen van het brandstofverbruik en de uitlaatgasemissies. Wat dat voor jou betekent lees je hier.

Wat is WLTP?

 

Hoeveel verbruikt een auto?  Deze vraag kan dankzij de gestandaardiseerde WLTP-rijcyclus nu beter beantwoord worden. De test voor het meten van het brandstofverbruik vindt namelijk plaats onder omstandigheden die meer lijken op de dagelijkse praktijk. Per 1 september 2017 is de NEDC-standaard vervangen door de WLTP.

WLTP staat voor "wereldwijd geharmoniseerde testmethode voor personenwagens en lichte bedrijfswagens" en beschrijft een nieuwe testmethode voor het bepalen van het brandstofverbruik en de emissiewaarden van een auto. De methode is gebaseerd op de werkelijke rijgegevens van automobilisten overal ter wereld. Hierdoor kan voortaan ook onder laboratoriumomstandigheden een autorit worden gesimuleerd die de werkelijkheid dichter benadert. De WLTP houdt niet alleen rekening met verschillende situaties en snelheden, maar ook met de optionele uitrustingen en de gewichtsklasse van een auto.

Klik hier voor een WLTP uitleganimatie van de RAI Vereniging

WLTP

Doelen van de nieuwe testmethode

 

Met de WLTP-rijcyclus worden de testparameters voor het bepalen van het brandstofverbruik en de uitlaatgasemissies opnieuw gedefinieerd. Een overzicht van de voordelen:

Meer weten over WLTP? 

 

De Rai Vereniging, de vertegenwoordiger van de fabrikanten en importeurs in Nederland, heeft ook een uitgebreide website met alle informatie over WLTP.

Klik hier om naar de website te gaan.

Yoni Lammens

Yoni Lammens

Manager Innovatie