AFAS

AFAS

TB gaat AFAS

Arrow down Lees verder

TB maakt voor alle HRM-gerelateerde zaken de overstap vanuit Synergy naar AFAS. 

Alle zaken die jij rond jouw persoon wil regelen loopt dan via AFAS en niet meer via Synergy. Denk aan het opnemen van vrije dagen, inzicht in verlofuren, bijhouden van jouw NAW-gegevens, opslag van jouw dossier en zo nog veel meer.

Waarom doen wij dit? Hier zijn verschillende redenen voor, maar de belangrijkste is gemak. AFAS is zeer gebruiksvriendelijk, werkt met een goede mobiele app (dus vrije dagen aanvragen en goedkeuren via je telefoon!) en heeft als bijvangst dat er ook aan de achterkant veel administratieve handelingen wegvallen. Win-win dus!

We begrijpen ook dat dit een nieuw systeem vragen oproept. Op deze pagina delen we instructievideo's en een aantal meest gestelde vragen. 

Mocht je er toch niet aan uitkomen dan mag je altijd contact opnemen met HR. Dit kan eenvoudig via de startpagina van MijnInsite.

Help, hoe werkt AFAS?
 

1. Hoe benader ik mijn TB AFAS omgeving?
Gebruik je een computer of laptop dan kun je de TB AFAS omgeving benaderen via afas.tb.nl, ook wel Mijn InSite omgeving. Op je telefoon gebruik je hiervoor de AFAS Pocket App. Je logt in met je e-mailadres en wachtwoord van TB.

2. Hoe installeer ik de AFAS Pocket App op mijn telefoon?

  1. Download via de App store of Google Play de AFAS Pocket App.
  2. Open de App en selecteer ‘scannen QR code’.
  3. Scan de QR Code die is meegestuurd in de medewerkers brief of klik hier om hem te bekijken.
  4. De omgevingssleutel wordt nu automatisch ingevuld.
  5. Login met je e-mailadres en wachtwoord van TB.
  6. Per mail ontvang je een eenmalige activeringscode.
  7. Vul deze code in de AFAS Pocket App in.
  8. De AFAS Pocket App is nu gekoppeld.

App Store   Google Play

3. Hoe kan ik me ziekmelden?
Beterschap! Als je ziek bent bel je eerst jouw leidinggevende om door te geven dat je niet kunt komen werken. Maak je gebruik van de AFAS Pocket App dan kun je daarin eenvoudig je ziekmelding doorgeven. Als je de Pocket App (nog) niet gedownload hebt dan kun je jezelf ook ziekmelden via Mijn InSite. Ga naar het verzuimportaal. Binnen dit portaal kun je alles regelen omtrent jouw ziekmelding.

4. Hoe kan ik declareren?
Wil je iets declareren? Dat mag! Via de AFAS Pocket App is dit heel eenvoudig. Open de app, ga naar declaraties en volg de stappen. Heb je de app (nog) niet gedownload? Om iets te declareren ga je in AFAS naar Mijn InSite. Vervolgens klik je op ‘declaraties’, geef je aan welke kosten je wilt declareren en volg je de stappen.

5. Kan ik mijn collega's opzoeken?
Benieuwd hoe je nieuwe collega ook alweer heet of hoe je een collega van een andere vestiging kunt bereiken? Raadpleeg hiervoor de ‘wie is wie’ in de AFAS Pocket App of via Mijn InSite. Op Mijn InSite kun je dit vinden onder start boven jouw werkstroom overzicht.

6. Waar kan ik mijn gegevens wijzigen?
Verandert er iets in jouw gegevens? Geef het door! Ga hiervoor naar Mijn InSite en klik vervolgens op persoonlijke gegevens. Je vindt hier alle persoonlijke gegevens die in AFAS zijn verwerkt. Aan de linkerzijde zie je de persoonlijke gegevens die je kunt wijzigen. Via de AFAS Pocket App kun je alleen de basis gegevens wijzigen.

7. Waar kan ik verlof aanvragen of mijn saldo checken?
Yes, vakantie! Een vrije dag aanvragen doe je eenvoudig via het vliegtuig icoon in de AFAS Pocket App. Als je de Pocket App (nog) niet gedownload hebt dan kun je ook terecht via Mijn InSite. Klik op het verlofportaal om verlof aan te vragen, in te trekken of uren bij te kopen (of verkopen). Via deze omgeving kun je ook bijzonder verlof aanvragen en uiteraard een overzicht zien van je verlofhistorie en saldo.

8. Vanaf wanneer kan ik mijn loonstrook inzien?
Zien hoe je salaris is opgebouwd? Dat kan! Vanaf januari 2022 wordt ook de salarisverwerking in AFAS gedaan. Vanaf dat moment krijg je een AFAS loonstrook en is deze ook terug te zien in de AFAS Pocket App en via Mijn InSite. Maar tot het zover is ontvang je de loonstrook nog zoals je van ons gewend bent.

9. Hoe kan ik mijn verlofsaldo in zien?
Wij adviseren jouw verlofsaldo te controleren in de AFAS Pocket App. Bij het indienen van verlof zie je bovenin je scherm het saldo staan.

Mocht je in InSite het verlof saldo willen in zien ga je naar het verlofportaal. Hier vind je onderaan een dubbele regelen met tweemaal hetzelfde getal. Dit getal (achter ‘restant verlof’) is jouw verlof saldo. Bij de inrichting zijn alle uren vanuit Synergy geïmporteerd in de verlofsoort ‘restant verlof’, vanaf volgend jaar zal het verlof verdeeld worden over verschillende ‘potjes’. Let op! AFAS kiest vanaf dat moment altijd het potje wat het eerst voor jou op moet. Wel zo handig toch?