Van Tilburg-Bastianen

MVO & duurzaam ondernemen

Verankerd in onze bedrijfsvoering

Arrow down Lees verder

Maatschappelijk verantwoord en Duurzaam ondernemen

Wat betekent MVO en duurzaam ondernemen concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag hebben we een helder antwoord. "Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie." We monitoren het energie verbruik per kwartier om op die manier goed inzicht te krijgen in het verbruik en daarop goed kunnen zien waar we nog kunnen besparen op energie en welke effecten die besparingen hebben op het energie verbruik. Zo hebben we het elektriciteitsverbruik met 25% weten te verminderen door op alle vestigingen LED verlichting te monteren. 

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van Van Tilburg-Bastianen staan dan ook alle schone en zuinige auto's. "Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto's met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik, hybride en volledig elektrische voertuigen. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto's die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen." 

MVO en duurzaam ondernemen bij Van Tilburg-Bastianen
Het MVO-gedachtegoed houdt in: oog hebben voor mensen, zowel voor de eigen medewerkers als voor klanten en zakenrelaties, en onze leefomgeving en dit zonder de winstgevendheid van het bedrijf uit het oog te verliezen.
Een goed rendement doet investeren in mensen en milieu, wat de duurzaamheid van het bedrijf garandeert. Anders gezegd: een bedrijf dat bijdraagt aan de samenleving, plaatst zich midden in die samenleving. 

In een MVO-bedrijf draait het daarmee om de drie P's: People, Planet en Profit, of:

 • winst in sociale waarden
 • winst in milieu
 • winstgevendheid van de onderneming

Respect voor het leefmilieu
We gaan zorgvuldig om met het leefmilieu en de grond- en hulpstoffen die we in onze kantoren en werkplaatsen gebruiken en doen inspanningen om:

 • het verbruik van energie, water en papier te beheersen;
 • risico's bij het gebruik en de opslag van stoffen voor onderhoud- en herstelwerkzaamheden aan auto's in onze werkplaats te beperken;
 • het afval te scheiden en te beperken;
 • milieuverontreiniging te voorkomen;
 • zorg en aandacht voor welzijn, ARBO, werkplek en de persoonlijke ontwikkeling van de medewerker.
 • Ingebruikname van zonnepanelen op de 4 grootste vestigingen van TB.

Naleving milieuwetgeving
Blijvend voldoen aan wettelijke eisen en richtlijnen op het gebied van milieu. 

Samenwerking met leveranciers
In onze samenwerking met leveranciers zoeken wij naar mogelijkheden om:

 • zoveel mogelijk milieuvriendelijke en recyclebare materialen toe te passen;
 • verpakkingsafval te voorkomen en het hergebruik of nuttig toepassen van verpakkingen te stimuleren;
 • voordeel te behalen op onze concurrenten door de inzet van hoogwaardige 'groene' technologie.

Communicatie
Wij willen het milieubewustzijn bevorderen en imago- en milieuverbetering als organisatie boeken door actief over de milieu-inspanningen te communiceren met onze medewerkers, klanten, prospects en zakenrelaties. Onze medewerkers van het klantencontactcenter staan de klanten te woord, voorzien hen van informatie en nemen klachten in behandeling. Onze afdeling marketing voorziet de media van informatie. 

Continu verbetering
Wij werken continu aan verbetering van processen waarbij duurzaamheid een onderdeel is van onze dagelijkse beslissingen. Deze beslissingen liggen tevens in lijn met de door ons gekozen leveranciers die duurzaam ook in hun strategieën hebben.

Alle TB bedrijven zijn ISO 9001:2015 gecertificeerd, al onze truck vestigingen zijn ISO 14001:2015 gecertificeerd en onze auto bedrijven zijn Erken Duurzaam Plus gecertificeerd.