Werken bij TB

Thomas Martin

TB officieel Erkend Duurzaam Plus

Arrow down Lees verder

Van Tilburg-Bastianen is sinds september 2021 een officieel Erkend Duurzaam Plus autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam Plus wordt uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat Van Tilburg-Bastianen in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Wat betekent Erkend Duurzaam Plus concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag heeft Van Tilburg-Bastianen een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.”

Ook als werkgever heeft Van Tilburg-Bastianen zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In onze showrooms staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Audi, Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Skoda en SEAT. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.”

Het certificaat Erkend Duurzaam Plus maakt deel uit van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is een jaar lang geldig.

Thomas Martin

Thomas Martin

Algemeen Directeur