Brandstof besparen

Tips

Brandstof besparen

Arrow down Lees verder

Benieuwd hoe jij eenvoudig brandstof kan besparen? 

 

Lekker rondrijden in jouw auto is natuurlijk heerlijk, maar dat tanken valt toch iedere keer tegen. Daarom hebben wij hieronder een aantal eenvoudige tips voor je op een rijtje gezet waarmee jij snel brandstof kan besparen! 

 

Tip 1 Rustig rijden

 

Rustig rijden zorgt niet alleen voor minder brandstof maar ook voor minder stress. Als je rustig en gelijkmatig rijdt, weinig remt, met het verkeer meerijdt en de auto uit laat rollen verbruik je aanzienlijk minder brandstof! Overigens zorgt een anticiperende rijstijl ook voor minder files, en daar worden we natuurlijk allemaal blij van.

Tip 3 Uitrollen van de auto

Laat de auto uitrollen. Zorg ervoor dat de wagen met ingeschakelde versnelling rolt. De deceleratieschakeling onderbreekt de brandstoftoevoer naar de motor waardoor geen brandstof verbruikt wordt. Deze slimme methode kun je perfect gebruiken om extra op de motor af te remmen.

Tip 4 Accessoires

Bespaar tot 2 liter door de juiste keuzes. Accessoires maken het autorijden comfortabeler, maar ook duurder als ze buitensporig veel worden gebruikt. Zo verbruikt bijvoorbeeld de airco in de zomer bij lage snelheden 2 liter per 100 km! De temperatuur kan ook worden verlaagd door de auto vlak voor de rit te ventileren en met geopende ruiten weg te rijden.

Tip 6 Juiste olie

Gebruik de juiste olie. De belangrijkste eigenschap van een goede motorolie is dat deze zich snel verspreidt. Dunloopoliesoorten zijn wat dat betreft niet te overtreffen. Ze verlagen het brandstofverbruik tot wel 5% vergeleken met conventionele oliesoorten.

Tip 7 Minste weerstand

Weg van de minste weerstand. Een gunstige aerodynamica is de sleutel voor een laag verbruik, met name bij hoge snelheden.

Meer informatie?

Voor meer informatie of tips om brandstof te besparen kan je contact opnemen via onderstaand contactformulier. 

Naam
Hoe mogen wij contact met u opnemen?